Nunta este, fara indoiala, un eveniment fantastic si intens deopotriva. Emotiile se simt la tot pasul si sunt aproape palpabile. Videografia de nunta este cu atat mai palpitanta cu cat conditiile de filmare sunt departe de a fi cele ideale. Care sunt principalele provocari?

  • Lipsa luminii potrivite. De regula, acest inconvenient apare in biserici, unde lumina naturala patrunde cu dificultate, dar si in salonul de nunta, mai ales dupa lasarea serii. Acest neajuns se poate compensa prin instalarea unor lumini ajutatoare ori prin anexare la camera de filmat a unei lampi video. Astfel, se poate surprinde cu usurinta naturaletea invitatilor, fara a le da senzatia ca se afla in timpul unui show de televiziune, de exemplu.
  • Gasirea elementului de noutate este cheia reusitei in aceasta meserie. In plus, identificarea propriului stil este o dovada de maiestrie. Nu toate nuntile sunt la fel. Unele sunt pline de romantism si emotie, in timp ce altele sunt nonconformiste si pentu care cuvantul de ordine este distractie. La aceste nunti, atmosfera este foarte relaxata.
  • Lipsa comunicarii. Este crucial sa gasesti cea mai eficienta cale de comunicare cu protagonistii evenimentului la care participi in calitate de videograf. De ce? O comunicare deficitara este un real obstacol in calea obinerii unui material de calitate. Astfel, apar nemultumiri de ambele parti.

Un videograf profesionist poate pune in valoare amintirile tale atat de pretioase. Iata de ce sa alegi unul pentru nunta ta:

  • Filmarea este de o calitate de exceptie. Acest lucru se datoreaza, in mare parte, camerelor digitale ori DSLR-urilor, dar si tehnicilor de filmare moderne. De aceea, este recomandat ca un videograf care se respecta sa participe in mod regulat la diverse seminarii de specialitate, pentru a se pune la curent cu noutatile in domeniu;
  • Vor fi puse cu maiestrie in evidenta atat clipul propriu zis al nuntii, cat si alte clipuri realizate dupa ori inainte de nunta. Rezultatul va fi unul cu adevarat spectaculos, diferit de tot ceea ce inseamna o filmare clasica de nunta.

Cei care vor sa fie cu adevarat profesionisti, pot urma cusurile scolii de videografie din tara noastra.
Anul acesta, va avea loc cea de-a sasea editie a Concursului de Videografie. Competitia se adreseaza videografilor de nunta. Materialele inscrise vor fi analizate de catre un juriu alcatuit din opt membri din tari precum Spania, Cehia, Rusia, Polonia si Italia. La editia de anul trecut, Dumitru Vutcariov a fost declarant Videograful Anului.
Un lucru este sigur: datorita concurentei de pe piata, fiecare videograf vrea sa aduca acel element ‘’wow’’ care sa-I impresioneze pe clienti. Din aceasta stradanie, sa-I spunem, iau nastere stiluri care mai de care mai diverse si mai complexe. Punctele de inspiratie variaza de la o persoana la alta.
Daca ati ales un videograf profesionist pentru nunta, aceasta va fi cu siguranta transormata intr-un material de bun gust, pe care il veti viziona iar si iar impreuna cu partenerul ori alaturi de nasi, parinti si alte persoane dragi voua.