Nu cred că viitorii miri îşi fac probleme referitoare la cum vor ieşi fotografiile sau filmul nunţii lor, mai ales dacă au angajat profesionişti pentru aceste servicii. Şi nu e greşit să nu vă faceţi griji asupra acestui aspect, dar la fel nu e greşit să vă gândim înainte cum aţi vrea să arate în esenţă materialele finite; mici idei, mici discuţii, din care videograful şi fotograful să îşi dea seama cum să îmbine lucrurile.

 Nu aţi fost probabil niciodată personajele principale ale unui eveniment. Veţi fi. Urmează ca toate privirile sa fie aţintite spre voi, ca obiectivele aparatelor să vă surprindă în cea mai mare parte a zilei doar pe voi. Un mic sfat: fiţi naturali pe tot parcursul zilei, uitaţi că aveţi camere de filmat şi aparate de fotografiat prin preajma voastră.

Nu ar fi greşit să vă gândiţi puţin dinainte cum aţi dori să staţi în poze, cum aţi vrea să arate videoclipul de nuntă. Să aveţi nişte idei în minte şi să nu le comunicaţi, riscaţi ca la final să fiţi dezamăgiţi pentru că vă aşteptaţi la altceva.

 V-aţi întrebat vreodată ce stă la baza unui videoclip de nuntă bun? Pentru că, până la urmă, acele 2-3-4 minute trebuie să redea frumuseţea întregului eveniment. Pe lângă parţile legate de compoziţie, încadrare, culoare, dinamica cadrelor aranjate la montaj, principalul element valoros de evidenţiat este emoţia.

  Cu ce este de folos să fiţi stresaţi până uitaţi să zâmbiţi şi să vă bucuraţi de marele moment?

  Mereu, la şedintele foto le reamintesc mirilor acest aspect: “dragilor, e nunta voastră, bucuraţi-vă unul de altul măcar la şedinţa foto/video, pentru că este cam singurul moment din zi când sunteţi doar voi doi, fără altcineva prin preajmă”. Mulţi dintre voi vă sfiiţi, căci, aşa cum am precizat mai sus, există camerele video şi aparatele de fotografiat îndreptate spre noi. Să nu vă gândiţi că oamenii din spatele aparatelor vă judecă sau râd de voi. Sub nici o formă; până la urmă, scopul nostru este să surprindem momente, zâmbete, lacrimi, să facem mirii să se simtă relaxaţi.

  Am nevoie de emoţii, am nevoie de priviri aruncate unul spre celalat, nu de priviri fixate spre aparatul de filmat, altminteri va părea totul regizat şi nenatural. Nu, nu cer actorie, cer sinceritate, naturaleţe. Nu sunteti un cuplu romantic? Nici o problemă, exprimati-va iubirea liber, aşa cum doriţi, nu este nimic impus să faceţi la aceste sedinţe foto/video, doar să vă iubiţi aşa cum ştiţi voi, unic.

 Sfatul pe care vreau să îl dau pentru toţi cei care urmează a se căsători este, din punctul de vedere al materialelor foto-video, să poarte o discuţie înainte cu fotograful şi videograful, astfel încât aceştia să îşi facă o idee asupra modului dumnevoastră de a fi, să împărtăşiţi idei, să vă consultaţi, să interacţionaţi unii cu alţii cu cateva zile înainte de nuntă, la o cafea de exemplu, pentru ca în ziua nunţii să nu fiţi total străini unii faţă de alţii.