Crestinarea rodului iubirii voastre este un moment unic. In mod firesc, deci, trebuie capturat in amintiri de o calitate ireprosabila. Amintiri ce vor aduce zambetul pe buze si, de ce nu, va vor smulge o lacrima de emotie.
Echipa foto video trebuie sa fie alcatuita din oameni dedicati meseriei lor, adevarati profesionisti. Sfaturile lor avizate, dar si priceperea si aparatura performanta, transforma un eveniment de o importanta deosebita in amintiri de inalta calitate estetica, demne de aratat si altora si de privit iar si iar. Un fotograf profesionist nu poate sa omita momente importante precum:

  • Momentele clasice, o categorie care cuprinde, de exemplu, fotografiile celui mic alaturi de nasi, bunici, parinti ori chiar strabunici. De asemenea, merita sa fie fotografiate si decoratiunile si aranjamentele florale, mai ales ca, in ziua de azi, cei mai multi parinti apeleaza la firme specializate in decoratiuni si design de botez. In aceasta categorie se incadreaza si aranjamentele florale, cu adevarat spectaculoase.
  • Pozele de grup. Desigur, aceasta categorie de fotografii nu reprezinta o noutate. Insa fotograful poate face din aceste cadre standard unele deosebite. Cum? Prin adaugarea unui element care sa starneasca zambete si care sa-I destinda pe protagonistii emotionati. De exemplu, fotograful ii poate indemna sa faca toti o saritura in acelasi timp si iata cum o clasica fotografie de grup se transforma intr-una foarte dinamica.
  • Sala in care are loc petrecerea merita din plin macar cateva cadre. Asta cu atat mai mult cu cat, in ultima perioada se acorda o atentie sporita decoratiunilor din sala de petrecere. Aranjamentele florale si alte diverse decoratiuni, lucrate cu maiestrie, merita din plin sa fie in albumul de botez.
  • Copilul si invitatii. La un botez, sunt invitate persoane din partea fiecarui parinte a celui mic (prieteni din copilarie, colegi de facultate ori liceu sau chiar colegi de serviciu). Datoria fotografului de botez este sa fie deschis atunci cand invitatii isi doresc o fotagrafie alaturi de bebelus si/sau alaturi de parintii ori bunicii acestuia. Botezul este un eveniment amplu si, este de la sine inteles faptul ca fotograful trebuie sa dovedeasca inventivitate si sa fructifice toate ocaziile pentru a obtine cadre de poveste.

Nici atributiile cameramanului nu sunt de neglijat in timpul unui botez. Partea video este, de obicei, mai spectaculoasa decat cea foto, prin dinamica sa. Iata ce momente nu ar trebui ratate:

  • Pregatirea bebelusului de catre parinti si nasi merita sa fie filmata. Se vor obtine, cu siguranta, cadre savuroase.
  • Slujba botezului este in sine impresionanta. Emotiile celor prezenti adauga un plus de incarcatura ceremoniei.
  • Ursitoarele sunt zanele care ii harazesc celui mic numai lucruri frumoase in viata. Momentul artistic este foarte frumos si elegant, asa ca trebuie inclus in filmare.
  • Scaldatoarea este o baie ritualica infaptuita dupa botez. In apa se pun celui mic diverse obiecte, menite sa-i aduca sanatate si prosperitate in viata.

Indiferent de echipa foto video pe care o alegi, este important ca momentele de mare insemnatate sa fie imortalizate, dupa cum merita.