Filmari profesionale de nunta in Iasi, intrebari esentiale

Atunci cand ne gandim la o nunta, ne vin, in mod inevitabil in minte, o multime de imagini. Tineri fericiti si zambitori, in decoruri de vis, alaturi de cei dragi lor. In spatele acestor imagini, fie ca vorbim despre fotografii ori despre filmare, se afla efortul si priceperea multor oameni.
Un cameraman cu experienta stie sa surprinda cele mai frumoase momente ale nuntii. Daca ai ales deja cativa cameramani din numerosii care si-au expus oferta pe piata, iata ce ar trebui sa intrebi, ca sa fii sigur ca te opresti exact asupra celui potrivit tie:

  • In primul rand, solicita sa vizionezi cateva dintre cele mai recente filmari ale sale, pentru a-ti face o idee despre modul de lucru. De ce recente? Pentru ca tehnologia in acest domeniu evolueaza cu o viteza uimitoare.
  • Cateva detalii despre experienta in bransa nu strica. Un cameraman care nu se afla la inceput de drum, stie cu exactitate cum sa-si faca treaba in asa fel incat sa nu incomodeze si, in acelasi timp, sa-i faca pe oameni sa se simta in largul lor in fata camerei de filmat.
  • Desi poate parea un amanunt lipsit de importanta, intreaba-l ce tinuta va purta in ziua nuntii tale. Hainele colorate si pantofii sport nu sunt de dorit. O camasa, o pereche de pantofi si pantaloni eleganti sunt elemente care alcatuiesc o tinuta prin care cameramanul dovedeste ca isi respecta clientii si evenimentul important din viata acestora. Aceeasi regula se aplica si formatiei dar si altor prestatori de servicii implicati in desfasurarea evenimentului.
  • Care sunt nevoile sale la restaurantul la care va avea loc petrecerea? Si aici ne referim la un spatiu special destinat depozitarii echipamentului. De asemenea, atat cameramanul cat si fotograful si formatia vor avea nevoie de mancare si bautura in timpul evenimentului. Nu trebuie sa uitam ca, dincolo de echipamente se afla oameni iar evenimentul se intinde pe o lunga perioada de timp.
  • Asigurati-va ca persoana cu care ati incheiat contractul pentru filmarea nuntii este una si aceeasi cu cea care va fi prezenta efectiv in ziua marelui eveniment. Pare nerealist? Nu este. Cel mai adesea, in cazul targurilor de nunti, de exemplu, se poate intampla ca un anumit cameraman sa contracteze mai multe nunti in aceesi zi. Consecintele? Puteti avea surpriza ca marele eveniment sa fie filmat de un colaborator al celui cu care ati semnat contractual, un detaliu care nu poate fi intotdeauna avantajos.
  • Cameramanul si fotograful fac parte din aceeasi echipa? Pare o intrebare lipsita de importanta, insa nu este asa. Cei care lucreaza impreuna nu au tendinta sa concureze unul cu celalalt, nu vor fi nici intr-o vanatoare necinstita de cadre si, cu atat mai putin, nu vor resimti acea tensiune pe care o intalnim in cazul celor care nu se cunosc, insa sunt nevoiti sa lucreze impreuna

Respectand acesti pasi, vei avea parte de una dintre acele filmari profesionale de nunta in Iasi care poate fi considerata cu adevarat de exceptie si care, impreuna cu fotografiile, va fi o amintire deosebita.