Am ajuns sa traim zilele in care tehnologia telefoanelor mobile a avansat intr-asa maniera incat acestea sunt capabile sa ofere o filmare Full HD. Fantastic, nu-i asa? In urma cu cativa ani, acest lucru parea pur si simplu imposibil. Astazi, sa iti doresti ca botezul copilului tau sa fie filmat in format Full HD este o dorinta fireasca si o maniera de a te pregati pentru viitor. Ti se pare o afirmatie fortata? Nu este asa. Sa facem un exercitiu de memorie, care ne va ajuta sa intelegem mai bine situatia: in trecut, filmarile se faceau cu camera VHS, care stocau imaginea pe o banda magnetica, a carei rezolutie aproximativa era 330×480. Si, cu toti stim ca rezolutia este o caracteristica extrem de importanta.
Industria care fabrica mult cautatele camere de filmat a intuit rapid necesitatea de noi tehnologii. Aparitia acestora este astazi o conditie sine qua non pentru rezistenta pe piata.
De ce sa alegem o filmare Full HD pentru botezul celui mic? Iata cateva motive:

  • Calitatea net superioara, comparativ cu formatul clasic. De ce? Rezolutia este mai mare de 5 ori, claritatea este sporita iar culorile, mult mai bine puse in evidenta;
  • Materialul se afla pe suport Blu-Ray Disc si se poate viziona pe televizoare Full HD ori HD ready.

Atentie la momentul in care alegi profesionistii care iti vor furniza servicii video. Numeroase firme iti pot prezenta oferte cu filmare Full HD dar, in realitate, iti pot preda un material la rezolutii considerabil mai mici, precum HD Ready- 1280X720 ori HdTV. De ce? Camerele de tip Full HD sunt mult mai scumpe si, in consecinta, putini sunt cu adevarat dispusi sa faca o investitie atat de consistenta. In aceste conditii, este, deci, de la sine inteles de ce pretul unei filmari Full HD este mai mare decat cel al unei filmari clasice.
Au existat situatii in care a fost semnat un contract de prestare servicii pentru o filmare Full HD insa clientii au primit un material considerabil mai slab din punct de vedere calitativ. Pagubitul a facut o sesizare la ANPC si, in urma unei expertize de specialitate, i s-au oferit despagubiri.
De altfel, pretul final al unui serviciu video este influentat de mai multi factori, precum:

  • Perioada de timp pe care se intinde evenimentul;
  • Numarul cameramanilor care vor filma evenimentul. Numerosi clienti nu inteleg de ce este necesara prezenta a doi cameramani. Motivul este simplu: un cameraman va filma cadrele generale iar celalalt detaliile precum ochi, fete, verighete, maini.
  • Calitatea filmarii: Full HD, HD sau SD. Anumite companii care practica filmarea Full HD ofera si serviciul de canvertire a acesteia in format SD, pentru ca parintii celui mic sa le poata oferi si bunicilor, prietenilor, colegilor ori cunostintelor care inca nu au ocazia ori dotarile tehnice necesare pentru a vedea filmarea in format Full HD,

O filmare Full HD este o experienta cu adevarat remarcabila, care transforma momentele importante din viata celui mic in amintiri exceptionale.