Cameraman nunta – de ce sa tii cont atunci cand il alegi

Nunta este, fara doar si poate un eveniment foarte important in viata unui cuplu. Totul trebuie sa fie perfect, asa ca alegerile se fac dupa o munca asidua de informare. De la localul unde va avea loc petrecerea, biserica in care se va oficia ceremonia religioasa, pana la cei care vor surprinde cu maiestrie cele mai frumoase momente ale acestei zile, cuvantul de ordine este INFORMARE.
Cel care iti va surprinde cele mai importante momente ale nuntii trebuie sa fie de un profesionalism desavarsit iar atunci cand vei viziona filmarea nuntii tale, sa zambesti, chiar daca au trecut 10, 20, sau 30 de ani de la eveniment.
Sunt cateva amanunte de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne alegem cameraman la nunta:

 

  • Rezervarea trebuie facuta din timp, cu cel putin 6 luni inaintea evenimentului. Motivul este simplu: in acest fel, cresc considerabil sansele ca profesionistul care va va filma nunta sa fie disponibil.
  • Echipamentul de care dispune. De ce? Pentru ca sunt cameramani care fac minuni cu un echipament mai slab, insa se poate intampla ca lumina din localul in care are loc petrecerea sa nu fie de cea mai buna calitate si, in acest caz, un echipament de buna calitate isi poate pune in mod decisiv amprenta asupra calitatii filmarii.
  • Portofoliul este cea mai buna carte de vizita. O filmare de calitate trebuie in mod obligatoriu sa surprinda cu maiestrie chiar si detaliile care, la prima vedere, pot parea lipsite de importanta . Emotiile sunt cele care trebuie sa iasa cel mai mult in evidenta. Ele sunt cele care dau cu adevarat culoare imaginilor si le imbogatesc asa cum niciun aparat, oricat de performant ar fi, nu o poate face.
  • Pretul este un amanunt deloc neglijabil atunci cand ne decidem asupra unui anumit cameraman. Desi anumite tarife par piperate, trebuie sa stii ca acea calitate pe care ti-o doresti pentru filmarea ta implica, la randul ei, cheltuieli deloc neglijabile. In primul rand, aparatura de calitate este costisitoare si deci, inseamna o investitie majora. Iar aceasta trebuie, la randul ei, amortizata. Si cum altfel se poate face acest lucru decat prin tarife? Si, in plus, priveste problema financiara si din alta latura: de ce sa platesti cateva mii de lei pentru o rochie pe care o vei imbraca o singura data si nu esti dispus sa platesti aceeasi suma pentru ca nunta ta sa fie surprinsa in amintiri de o calitate superioara?
  • De un real ajutor poate fi si gandirea in profunzime inainte de a face o alegere. Intocmeste o lista care sa cuprinda toti cameramanii pe care ii consideri potriviti si stabileste o intalnire fata in fata cu fiecare. In acest fel, iti poti da seama daca este receptiv la cerintele si nevoile tale.

Alegerea fiecarui detaliu al unei nunti ( cameraman nunta ) implica, in mod firesc, ceva munca de cercetare, atentie sporita si, de ce nu, un gram de noroc. Toate eforturile merita insa din plin, atunci cand se vor traduce in amintiri minunate.