Cand vine vorba despre prima petrecere importanta din viata celui mic, fiecare parinte isi doreste ca totul sa fie perfect. Fie ca vorbim despre flori, lumanari, hainute ori amintiri ireprosabil capturate, totul necesita implicare maxima.

Clipele importante ale botezului unui copil se cuvin sa fie surprinse intr-o filmare, dar si in fotografii. Tocmai de aceea, atat in timpul zilei, cat si seara, la localul in care are loc petrecerea de botez, cameramanul si fotograful sunt printre primele persoane care ajung. De ce? Acestia trebuie sa surprinda emotii in cadre cat mai sugestive. Pentru ca filmarea sa aiba o calitate fara cusur, este obligatoriu sa apelati la serviciile unui cameraman profesionist. Veti putea avea parte, in acest mod, de o filmare la cele mai inalte standarde. Persoanele fizice ori juridice care ofera filmari de botez au, de regula concepute pachete de servicii, cu optiuni diverse, care se muleaza perfect pe cerintele pietei. In plus, preturile sunt pentru toate buzunarele.

In ultimii ani, se remarca o noua tendinta. Aceea a oficierii cununiei religioase si a botezului in aceeasi zi. Sunt tot mai multe cupluri care aleg sa-si crestineze micutul sis a se uneasca in fata lui Dumnezeu in aceeasi zi. Motivele sunt multe. Principalul ar fi insa aspectul financiar. Doua evenimente pot fi sarbatorite cu o singura petrecere. Insa cameramanul unui astfel de eveniment trebuie sa dea dovada de un profesionalism desavarsit.

Un cameraman care isi respecta meseria si clientii, va surprinde cu pricepere si intr-un mod incomparabil toate momentele importante din ziua botezului celui mic, fie ca vorbim despre ceremonialul religios, scaldatoare ori petrecerea propriu-zisa. In ceea ce priveste cel din urma aspect, sunt in trend petrecerile tematice. Unii parinti opteaza pentru teme inspirate din desene animate, in timp ce altii se indreapta spre povestile clasice. Indiferent care este insa alegerea finala, totul merita sa fie imortalizat pe suport video.

Deorece pe piata concurenta nu este deloc de neglijat si din dorinta de a impresiona, multi cameramani apeleaza la divere artificii, ca sa le spunem asa. Inca din anii trecuti, s-a remarcat o tendinta care nu este vazuta cu ochi buni de catre reprezentantii Bisericii: aceea a scufundarii in cristelnita a unei camera video rezistente la apa. Preotii considera aceasta practica drept una total nepotrivita, care ii indeparteaza pe cei prezenti de la sensul profund pe care il are Taina Botezului. Insasi tendinta aceasta a cameramanilor si fotografilor de a transforma ceremonia intr-un spectacol regizat este condamnata de catre reprezentantii clerului.

De altfel, incepand de anul acesta, filmarile in biserici vor avea nevoie de aprobarea centrelor eparhiale si vor putea fi facute doar pentru a scoate in evidenta patrimoniul arhitectural si istoric al unor lacasuri de cult. Nuntile si botezurile nu fac, insa, obiectul acestei interdictii, ci doar spectacolele si filmarea unor secvente de film.

Amintirile video ale unui botez trebuie sa fie ireprosabile, de cea mai buna calitate. O filmare de bun gust este cea mai buna carte de vizita a unui cameraman si cheia catre recomandari.