Probabil puțini dintre voi v-ați gândit la angajații pe care îi veți avea pe perioada evenimentului.  Mă refer nu numai la videograful și fotograful care vor sta cu voi toată ziua, ci și la ospătarii de la restaurant, muzicieni, persoanele ce se ocupă cu aranjamentele florale, buchetul de mireasă, oamenii cu barul, cei cu candy-barul, cabina foto, iar lista de servicii poate continua.

Întâi de toate, nunta este asociată de multe ori cu stresul, din păcate. Stresul unei persoane se va transmite automat, involuntar, la cealaltă persoană ce urmează să presteze anumite servicii. Într-adevăr, apelăm la specialiști și cunoscători în domeniile derivate unei nunți, dar până într-un punct, chiar și specialistul este om. Nunta nu înseamnă realizarea unui program, care dacă nu funcționează, se poate relua și repara. Nunta înseamnă sentimente, autenticitate și nu în cele din urmă, unicitate. Tocmai că este unică, “prestatorii” plătiți de voi vor dori să iasă așa cum le-ați cerut, să nu fiți dezamăgiți, căci sunt conștienți că totul se petrece doar o dată, doar într-o singură zi. Așadar, cu toții avem stres în ceea ce privește nunta, dar încercăm să privim totul degajat, rațional și cu optimism, căci este un eveniment unic. Așa cum graba strică treaba, așa și stresul în exces, nu va face bine.

Este indicat să ne organizăm pe hârtie atunci când suntem pe punctul de a planifica un astfel de eveniment. Cu ce începem? Cu ce terminăm? Dacă am uitat de ceva? Tocmai pentru a nu acumula mai multe stări alarmante ce ar putea fi evitate, notează de fiecare dată când îți vine o idee, chiar și când stai în pat și te gândești de exemplu la buchetul perfect și ai impresia că știi, notează-l; nu lăsa pe a doua zi, căci vei uita, iar când te vei duce să vorbești cu cei de la aranjamentele florale, vei încerca să îți aduci aminte, vei fi lipsită probabil de certitudinea  a ceea ce vrei cu adevărat, iar angajații de acolo vor simți asta; ei nu pot ghici cu exactitate ce și cum îți dorești, așa că notează tot; fă un brainstorming, iar în felul acesta, alături de oamenii pe care îi alegi să te ajute, vei găsi forma finală de care, îți garantez că vei fi mulțumită. Iar acesta a fost doar un exemplu, procedează așa pentru fiecare detaliu ce vrei să fie văzut și pus în evidență la nunta ta.

Fiţi sinceri cu prestatorii de servicii. Fiţi sinceri cu fotograful, spune-ţii cum vă imaginaţi ședința foto și albumul de nuntă; spune-ţii videografului cum doriţi să arate filmul nunţii şi videoclipul de nuntă ( romantic, dinamic, lent, alert, etc.). Nu vă rușinaţi în a le spune aceste aspecte; este o diferență între a spune cuiva cum să își facă treaba și a spune cum vei vrea să arate materialul sau ce așteptări ai. Total de acord, vei angaja oameni care se pricep, dar sunt slabe șansele să angajezi un prieten care să cunoască faptul că nu dorești a fi fotografiată din partea dreaptă, sau că dorești ca binecuvântarea preotului să fie introdusă în videoclipul de nuntă.

Alegeți prestatorii și după instinct. Când  urmează să încheiaţi un contract cu cineva pentru prestarea anumitor servicii, de regulă ar fi normal să purtați un mic dialog, preferabil față în față, dar dacă nu se poate, la telefon. Chiar și în cele 20-30 de minute în care veți vorbi, vei reuși să vă faceţi o scurtă opinie despre persoana pe care urmează să o plătești. La un astfel de eveniment, ai nevoie de persoane pe care le poți simți de încredere și de la care simți faptul că ești ascultat, căci asta contează. Pentru fiecare dintre noi este pus deoparte ce trebuie, dar este de datoria noastră să fim deschiși și să fim sinceri cu noi, să ne urmăm instinctele și să fim siguri cand punem pixul pe foaie pentru a semna un contract.

Zâmbetul este expresia ce ar trebui să fie pe chipurile voastre, în calitate de protagoniști la propriul eveniment. Toți cei prezenți, fie prieteni, rude, cunoștințe, fie străini, angajați, vă doresc binele, voi i-ați ales pentru asta. Iar în calitate de videograf ce filmează şi la nunți de o perioadă de timp, pot spune că sunt încântat încă din momentul în care oamenii aleg o colaborare cu mine, pentru că semnarea contractului înseamnă o oportunitate şi un angajament – acela că fiecare serviciu oferit, va fi realizat cu plăcere și profesionalism, pentru a aduce și mai multe zâmbete.